Kookclub november 2013
kook club
november 2013
Aperitief Appelblossom
Schil 1 groenen appel en snij klein ,in de microwavevoor 1 min. mix dit met de overige bestanddelen en zet heel fris . Server in een mooi glas met 2 ijslblokjes |
Ingrediënten PER pers ----------------------- voor 4pers. (1 liter) 15 cl muscat wijn 15 cl witte sauvignon wijn 8cl gin 1 pinot blanc wijn |
Voorgerecht : Pasta met Sint-Jacobsnootje,Gamba,Zoete Paprika
Snij de paprika overlangs en haal de pitjes uit pel 4 kleine tomaten en halveer ze Kruid de paprika’s heel goed en leg onderin 3 sneetjes look en duw de tomaatjes erin en terug goed kruiden. daarna ruim olijflolie erop en 40 min. in de overn van 170 graden neem 1 bokaaltje gedroogde tomaat en giet de olie in potje en versnij de tommatjes ,voeg samen mete 2 lookteentjes die versneden zijn. Pel de gamba’s en haal het darmkanaal eruit Stoof de carcassen van de gamba’s aan in olijfolie en blus met witte wijn en kipbouillon met een beetje pili pili en tomatenpuree,uitkoken en zeef dit en voeg bij de tomaatjes Kuis de verse coquilles en laat ze weken in ijskoud water Zet een ruime pot water op met zout,look de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking Al-Dente en bak de coquilles en gamba’s in een zeer wame pan met olijfolie,warm uw tomaatjes op,giet uw pasta af,haal decoquilles en gamba’s eruit blus met een weing kookwater en voeg de tomatensaus toe met de pasta,, meng alles onder elkaar en serveer met de paprika’s |
Ingrediënten PER 4 pers ----------------------- 2 mooie paprika’s look bokaaltje gedroogde tomaten 4 kleine tomaten olijfolie witte wijn kipbouillon 250gr pasta 4 mooie gamba’s 4 sint-jacobsnootje(grote) pili pili |
Hoofdgerecht : Gerfarceerd Varkenshaasje
Kuis het haasje mooi op en snij open bestrijk met weinig mosterd en goed p/z blancheer 6 boontjes,1 wortel in reepjes gesneden en laten afkoelen neem 100 gr gehakt en meng hieronder een beetje porto en 1 eidooier,weinig gesneden bieslook. bestrijk het haasje hirmee even dik en schik de groentjes hierop vouw alles mooi strak op en wikkel dit in gerookt spek neem 1 venkel en versnij die in 8 tukken en bak die op inboter en laat garen onder deksel neem 8 echalottes en snij de kop eraf en duw die in grof zout en leg ze bij het haasje neem 600 gr geschilde aardappelen en rsp die met een mandoline,voeg daarbij een ei,bieslook, 1 lepel bloem en 8 cl room , heel goed kruiden en mengen en dit in goed geboterde vormpjes doen en afbakken in 170gr. en 15min laten afkoelen en daarna eruit halen neem wortel en ajuin ,selder en stoof dit op in boter en blus met 50 cl rode wijn en 50 cl kipbouillon en laat uitkoken en voeg erbij 10 cl porto en terug inkoken en zeven en opwerken met eventueel mosterd of bietensiroop of eendenlever vlees gedurende 15min in oven op 230 gr. en daarna oven uit en de aardappelen erbij zetten en nog 10 min. wachten en serveren |
Ingrediënten PER 4 pers ----------------------- 1 mooi varkenshaasje 100 gr gehakt(varken of kalf) 6 boontjes 1 venkel 1 wortel bieslook porto eieren 1kg aardappelen 10 cl room 12 echalottes mirepoix van wortel,selder,ajuin boter bloem mosterd rode wijn gerookt spek |
Nagerecht : crème brulee met Noten en Peer
week de gelatine op voorhand,neem een bokaal en doe daarin de eierdooiers met de suiker en gelatine ,de noten en chocopasta
warm de room,melk op en giet dit in de bokaal en goed mixen verdeel in hoge potjes en zet koud weg,verdeel de geschilde peer in 8 en bak die aan in de boter en suiker en lichtjes laten carameliseren doe suiker op de potjes,brand af en serveer seffens met de peer erbij
|
Ingrediënten PER 4 pers ----------------------- 4 blaadjes gelatine 100 gr eierdooier 100 gr suiker 50 gr walnoten 2 lepels chocopasta 50 gr melk 200ml room 1 peer |
Wijnen
dinsdag : Laurent Douchy Chardonnay 2011 wit
Laurent Douchy Merlot 2011 rood
woensdag : Italiaans : Saladini Pilastri 2012 Pecorino -Italië
Argentinië : Fabre Montmayou - Malbec 2011
donderdag : Frankrijk : Vire Clessé Vielles Vignes
Sicilië : Catarratto van D’allersardio
Reserveren
U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%

Promoties
Kreeftenfestival ALL-INN 1N
- Prijs arrangement voor 2 personen
- 1 nacht met ontbijt en tal van lokale en zelfgemaakte specialiteiten
- welkomsdrink en kennismaking met het hotel
- Fietsen en fietskaarten
- Wandelkaarten
- 1xGastronomische menu met Luxe Tapas Vis,kreeft, nagerecht
- inbegrip apero,waters,fles wijn,koffie